Reprezentanța Bisericii Ortodoxe Române în Japonia ルーマニア正教会日本支部

100 ani de la Marea Unire – evenimente

Pentru că anul acesta 2018  marchează trecerea unui secol de la Marea Unire din 1918 și pentru că simțim și gândim adevărat românește, dorim să marcăm astfel acest timp apropiat zilei de 1 Decembrie- Ziua Națională a României:

 

  • pe 21 Octombrie vom viziona după Sfânta Liturghie, filmul documentar: ,,Marea Unire- România la 100 de ani”
  • În urma acestui documentar, copiii susținuți de părinți, sunt invitați să realizeze un desen tematic în legătură cu evenimentul de acum 100 de ani, în vederea inscrierii în concursul ,,100 de ani în culori și suflet”. Lucrările copiilor trebuie depuse până cel târziu 18 Noiembrie, la biserică. Expoziția și premierea celor mai bune lucrări va avea loc pe 25 Noiembrie, după Sfânta Liturghie.
  • pe 02 Decembrie, corul de copii și mame al parohiei, vor susține un mic recital de cântece patriotice, imediat după slujba de Te-Deum.
  • În aceeași zi, după cântecele patriotice, toti cei prezenți, purtând straie naționale și steaguri, sunt invitați la parada „100 de pasi pentru 100 de ani”, către centrul zonei noastre – stația Kunitachi. Desigur, această ultimă acțiune va depinde și de condițiile meteorologice de la acea dată.

 

Vă așteptăm pe toți cu bucurie la evenimentele noastre!