Reprezentanța Bisericii Ortodoxe Române în Japonia ルーマニア正教会日本支部

100 ani de „Romania”, 10 ani de „Parohia Sf. Gheorghe -Tokyo”

Azi, 02 Decembrie, am sărbătorit în biserica noastră, 100 de ani de la Marea Unire, dar și 10 de ani de existență a Parohiei ,,Sf. Ghreorghe -Tokyo”.

Sărbătorirea a fost încununată de Sf. Liturghie, urmată de Slujba de Tedeum. În cadrul acesteia, s-au făcut rugăciuni de mulțumire pentru toate binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra poporului român în decursul celor 100 de ani și cu precădere asupra enoriașilor Parohiei noastre care de 10 ani beneficiază de asistență religioasă în limba română.

După finalizarea Tedeumului, grupul de copii al parohiei a susținut un scurt recital de cântece patriotice.  Ulterior, cei prezenți au participat la agapa festivă.

„Multumim celor care au fost și sunt continuu alături de noi în lucrarea duhovnicească deosebită ce se săvârșește pe aceste meleaguri!Mulțumim și ctitorilor care au făcut posibilă înființarea parohiei și au oferit suport dezvolătării acesteia până la stadiul actual!În special, dorim să apreciem cu mulțumire grija pastorală manifestată de PF Părinte Patriarh Daniel, care a binecuvântat și susținut înființarea și creșterea acestei comunități parohiale! La acest ceas, îl rugăm pe Dumnezeu să întărească și să lărgească această „turmă mică” care-L slujește pe meleaguri nipone și să pună în inimile tuturor dragoste!”

Vă împărtășim mai jos, câteva frânturi virtuale din bucuria celebrării!

La multi ani, România Mare!La mulți ani ,,Parohia Sf. Gheorghe – Tokyo”!

Albume foto