Reprezentanța Bisericii Ortodoxe Române în Japonia ルーマニア正教会日本支部

,,Acord de operare” intre Patriarhia Romana si Biserica Ortodoxa a Japoniei.

          Pe  data de 19.12.2016 a avut loc la reședința mitropolitană a Înalt Preasfințitului Părinte Daniel, Mitropolitul de Tokyo și al întregii Japonii, evenimentul festiv organizat de Mitropolia Ortodoxă a Japoniei, cu ocazia semnării Acordului de operare de către  Reprezentanța Patriarhiei Române și Mitropolia Ortodoxă a Japoniei.

Evenimentul a fost precedat de co-slujirea Sfintei Liturghii în Catedrala „Învierea Domnului”. La slujbă au participat un sobor de preoți și diaconi, precum și credincioși români și japonezi.

Semnarea bi-laterală a Acordului s-a susținut în salonul de protocol al reședinței mitropolitane. Momentul a fost prezidat de Înalt Preasfințitul Părinte Daniel, înconjurat de preoții consilieri ai Sectorului de externe și relații bisericești al Mitropoliei. Din partea Reprezentanței Patriarhiei Române au fost prezenți Pr. Dr. Cristian Gheorghiu și Pr. Daniel Corîu, care a semnat și ștampilat acordul.

Acordul de operare cuprinde mențiuni referitoare la buna desfășurare a activității misionare susținute de preoții români în Japonia, sub omoforul Înalt Preasfințitului Mitropolit Daniel. Prin acest Acord Reprezentanței Patriarhiei Române în Japonia îi se oferă binecuvântarea de a folosi ocazional spații aflate în proprietatea Bisericii Ortdoxe Japoneze, de a coopera în diverse activități cultural-sociale cu preoții acesteia, precum și de a achiziționa/construi biserici și spații spre folosul membrilor ei.

Acest Acord va fi pecetluit și reafirmat prin fiecare slujire a preoților români la Catedrala Învierea Domnului din Tokyo, cu prilejul diferitelor ocazii liturgice și intră în vigoare de la momentul semnării.

Fotografii de la acest eveniment gasiți în Albume foto, la Galeria Acord de operare.