Reprezentanța Bisericii Ortodoxe Române în Japonia ルーマニア正教会日本支部

Casa lui Dumnezeu din Japonia

Mare dar și minune a oferit Dumnezeu,  parohiei noastre, de Sărbătorile Nașterii Domnului, pentru mijlocirile Maicii Domnului și ale Sfântului Gheorghe!

Deși nădejdea noastră se împuținase, cu sprijinul Patriarhiei Române și al Guvernului României, am primit ajutorul financiar pentru cumpărarea capelei catolice pe care o folosim de mai bine de jumătate de an. Astfel, la acest moment, în contul parohiei avem 50 484 154 Yeni. Această sumă este un cumul al fondurilor adunate de noi (în proporție de aproximativ 10%) și ajutorul primit.

Ce altceva mai putem spunem?Cum am putea mulțumi pentru asemenea dar?Cine dintre noi a avut credință până la capăt?Cert este că milostivirea lui Dumnezeu s-a revărsat și peste sufletele apăsate și îngreuiate ale românilor din Japonia, și nu numai. Multele osteneli ale părintelui Alexandru Nicodim, precum și ale tuturor celor care s-au străduit pentru realizarea acestui vis, s-au concretizat în zilele noastre.

Știm că suntem nevrednici, știm și simțim că un asemenea dar este copleșitor. El ne cheamă totodată la mai multă implicare, la mai multă responsabilitate și apropiere de Dumnezeu.

Vreau în primul rând să mulțumesc Sfântului Gheorghe, adevăratul părinte al acestei parohii, că a avut răbdare cu neputințele noastre și nu ne-a părăsit, până în sfârșit. Multumesc Maicii Domnului, a cărei icoană ,,Grabnic-Ascultătoare” a poposit în bisericuța noastră în Septembrie și iată-ne în Decembrie, cu cererea împlinită.Multumesc tuturor acelora care au donat bănuții lor pentru realizarea acestui ideal, pentru că, de asemenea, fără ei nu am fi ajuns aici. Mulțumesc totodată și celor care poate nu au avut încredere suficientă, au fost sceptici și ne-au smerit. Le mulțumesc pentru că numai datorită lor am ajuns să ne încredem mai mult în Dumnezeu și în sfinți și să ne aruncăm cu toată nădejdea spre ei.

De acum urmează o nouă etapă. Darul ni s-a dat, trebuie să-l îngrijim și să-l sporim. Următorul pas este semnarea contractului de vânzare-cumpărare. Prețul solicitat de Biserica Catolică este de 50 milioane yeni, la care se adaugă taxele de procedură în valoare de 1 650 000 Yeni. Trebuie să strângem în următoarele luni (cât mai curând) acești bănuți.

Ulterior, vor urma lucrări de reparație a acoperișului, de renovare și de amenajare în stil specific ortodox românesc. Pentru fiecare din aceste lucrări vom avea nevoie să ne unim forțele și să le realizăm noi, comunitatea și parohia noastră, fără să mai cerem cuiva din afară, ceva. Deja ni s-a dat enorm. Vă voi anunța modul în care puteți ajuta în funcție de specificul fiecărei lucrări. Voință să fie, că dă Dumnezeu putere.

Închei aceste rânduri cu nădejdea că Dumnezeu, care Și-a arătat voia și puterea Sa și în aceste zile și pe aceste meleaguri, va avea grijă de neputința noastră și ne va ajuta să finalizăm acest nou început. Nădăjduiesc la ziua în care vom săvârși sfințirea acestui locaș, înfrumusețat și împodobit cu tot ceea ce este mai frumos și mai bun.

 

Vă îmbrățișez și vă binecuvintez pe toți!Iertați-mi neputințele și slăbiciunile!

Cu bucurie multă,

Pr.Daniel