Reprezentanța Bisericii Ortodoxe Române în Japonia ルーマニア正教会日本支部

Caz social – apel la implicare!

Așa cum ne-am obișnuit în ultimii ani, în perioada Postului Mare, ni se aduce la cunoștință o situație socială ce necesită implicare financiară din partea enoriașilor parohiei noastre.

Anul acesta cazul social pe care dorim să-l rezolvăm nu este o persoană, nici o familie, ci…o clădire. Mai degrabă, o biserică: biserica noastră.

Începând cu 13 Martie, cu sprijinul Bisericii Catolice din Tokyo, se va începe renovarea exteriorului bisericii noastre. Pentru a duce mai departe acest început, ne-am propus ca până la Paști să strângem cât mai mulți bani pentru a renova și interiorul acesteia.

Mai exact, biserica are următoarele nevoi de interior:

  1. Capela:  văruit pereții; realizat solea ( o treaptă la Altar); confecționat (pe comandă) catapeteasma, strănile; schimbat aerul condiționat.
  2. Sala de mese: schimbat tapetul și podeaua (linoleum-ul); schimbat aerul condiționat.
  3. Etaj: schimbat tapetul, podeaua; recondiționat elementele din lemn; re-aranjat living-ul; schimbat aerul condiționat.

Nu ne-am propus să renovăm definitiv ceea ce există, ci în mare parte, să recondiționăm, astfel încât să mai putem folosi interiorul pentru încă cel puțin 5 ani.

Cum puteți ajuta?

În primul rând avem nevoie de bani. Am strâns deja 80 Man, însă este nevoie de mai mult. Vă puteți alege oricare din nevoile de mai sus pentru a susține financiar rezolvarea lor.

Apoi ne-ar trebui o persoană pricepută la lucrările menționate. Nu vrem voluntariat neapărat. Ci suntem dispuși să achităm cel puțin o sumă onorifică raportată efortului depus.

Orice idee sau sugestie referitoare la cazul social prezentat, este bineprimită și rugăm să fie transmisă părintelui Daniel (090-9817-3445).

Sperăm că acest mesaj al nostru va trezi în rândul dvs. la fel de multă milă ca pentru un suflet aflat în nevoie. De data această nu ne îngrijim doar de UN bolnav sau necăjit, ci facem un spital și casă de suflet pentru toți bolnavii și necăjiții din Japonia.

Vă mulțumim!