Reprezentanța Bisericii Ortodoxe Române în Japonia ルーマニア正教会日本支部

Eveniment istoric pentru parohie

Ieri, 24 Aprilie, la sediul Arhiepiscopiei Catolice din Tokyo, părintele Daniel CORÎU, parohul comunității noastre parohiale, împreună cu câțiva membri ai consiliului, au semnat contractul de vânzare cumpărare a terenului și clădirii bisericii în care ne desfășurăm activitatea.

Acest eveniment a fost mediat și organizat de către D-na Avocat Hirata Reiko, din cadrul firmei de avocatură Nakamoto&Nakamoto. Anterior semnării contractului, parohia noastră, prin reprezentanții ei, a depus în contul bisericii catolice suma de 50 de milioane yeni.

În urma semnării contractului, parohia a intrat în proprietatea bisericii și terenului acesteia, prin documentele aferente acestei tranzacții.

În aceeași zi, s-a încheiat și contractul de asigurare a clădirii împotriva oricăror accidente sau calamități, pentru suma de aproximativ 43 000 Yen pe an.

Proiectele parohiei noastre continuă, în special în direcția finalizării restaurării interioare. Dintre aceste proiecte, cel mai dorit, dar și cel mai solicitant este aducerea din România a mobilierului specific unei biserici ortodoxe, cum ar fi catapeteasma (iconostasul) sau strănile credincioșilor.

Toți cei care doresc să ne ajute financiar în acest sens, sunt rugați să depună donația lor în contul parohiei noastre:

 

銀行名 三菱東京UFJ銀行
支店 玉川支店
口座名義  ルーマニア オルトドクス チャーチ ジャパン
科目 普通
口座番号 0312098

Multumim!Cu Dumnezeu înainte!

 

Fotografii de la evenimentul de ieri găsiți aici : http://www.parohiatokyo.ro/albume-foto-2/?album=1&gallery=43

Despre catapeteasmă și semnificația ei găsiți aici: http://ziarullumina.ro/catapeteasma-hotarul-dintre-doua-lumi-62177.html

https://ja.wikipedia.org/wiki/%E3%82%A4%E3%82%B3%E3%83%8E%E3%82%B9%E3%82%BF%E3%82%B7%E3%82%B9