Reprezentanța Bisericii Ortodoxe Române în Japonia ルーマニア正教会日本支部

Pelerinaj în România – August 2017

În perioada 18 -22 August a.c, părintele Daniel împreună cu un grup de credincioși români și japonezi din parohia noastră, a desfășurat un pelerinaj la câteva mănăstiri din România.

Pelerinajul a început pe 18 August, având ca punct de plecare Catedrala Mitropolitană din Târgoviște. Aici s-au strâns o parte din pelerini și s-au închinat la moaștele Sfântului Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești.

Ulterior, s-au deplasat spre Mănăstirea Caraiman din orașul Bucegi. Aici s-au întâlnit cu ceilalți pelerini, veniți din diverse zone ale României. Sâmbătă dimineața, după participarea la Sfânta Liturghie, grupul de pelerini a pornit la drum, cu intenția de a ajunge până seara la Mănăstirea Toplița. Pe drum, au vizitat și mănăstirea Izvorul Mureșului. Frumusețea acestui loc i-a cucerit pe toți.

Ajunși la Mănăstirea Toplița, grupul de pelerini a fost cazat și a participat la programul liturgic al mănăstirii, care a cuprins Slujba Privegherii de Sâmbătă seara și Sfânta Liturghie duminică dimineața. Părintele Daniel a slujit împreună cu alți clerici, în cadrul Sfintei Liturghii. Starețul Mănăstirii Toplița, Părintele Emilian, a oferit pelerinilor noștri o recepție deosebită, alcătuită din preparate tradiționale românești cu produse din gospodăria mănăstirii. La Mănăstirea Toplița, grupul nostru s-a mărit prin adăugarea altor pelerini prieteni și cunoscuți, din Iași, Alba-Iulia și Târgu-Mureș.

Duminică, imediat după agapa frățească, pelerinii au pornit în direcția Mănăstirea Putna, destinația principală a acestui pelerinaj. Drumul a cuprins și trasesul numit Trans-Rarău, variantă deosebită prin peisajele naturale ale Muntelui Rarău. Înainte de a ajunge la Putna, pelerinii noștri au vizitat și Mănăstirea Sucevița.

La Mănăstirea Putna, grupul de pelerini a asistat la sfintele slujbe, fiecare primind har și binecuvântare prin frumusețea și profunzimea cântărilor deosebite. În împrejurimile Mănăstirii Putna, se află chilia Sfântului Daniil Sihastru și Mănăstirea Sihăstria Putnei. Ambele destinații au fost vizitate de pelerini, la cea din urmă închinându-se și înălțând o rugăciune și la mormântul părintelui Proclu Nicău.

Marți 22 August, fiecare din pelerini a pornit spre zona din care a venit, cu multă bucurie în suflet și cu nădejdea unei viitoare activități de acest fel.

Mai multe fotografii găsiți aici.