Reprezentanța Bisericii Ortodoxe Române în Japonia ルーマニア正教会日本支部

Slujbă la început de an 2018

Așa cum ne-am obișnuit și cum este cuviincios oricărui creștin iubitor de Dumnezeu, și începutul de an 2018 dorim să-l petrecem în compania oamenilor credincioși și a sfinților din cer. De aceea, programul bisericii noastre în aceste zile cuprinde o serie variată de rugăciuni, adresate tuturor celor doritori.

Astfel, Duminică 31 Decembrie, vom săvârși în mod obișnuit Sfânta Liturghie, urmând ca Vecernia pentru ziua de Luni, 1 Ianuarie, să o săvârșim mai devreme, pe la orele 15. În intervalul dintre Sfânta Liturghie și Vecernie, vom face atât în cadrul Consiliului Parohial, cât și în Grupul misionar,  un bilanț al anului 2017 și vom sintetiza proiectele cele mai importante pentru anul 2018.

În aceeași zi, Duminică 31, de la orele 23:30 vom începe slujba de priveghere cu Acatistul Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Stăpânul vremilor și anilor. Ulterior, vom continua cu Utrenia, Sfânta Liturghie și Slujba de Tedeum la început de An.

Tot acest program liturgic de noapte se va finaliza în jurul orelor 4-5 dimineața. Apoi, vom ciocni un pahar de șampanie cu toți cei prezenți și vom gusta din preparatele pregătite de fiecare pentru acest eveniment.

Dacă dintre dumneavoastră sunt persoane care nu pot participa din diverse motive, la slujba de noapte, părintele Daniel vă așteaptă începându cu ora 10 dimineața, până cel târziu orele 13, pentru a vă binecuvânta și a vă citi rugăciuni de folos la început de an.

Să ne ajute Dumnezeu pe toți să folosim timpul vieții noastre cu folos spre mântuire!