Reprezentanța Bisericii Ortodoxe Române în Japonia ルーマニア正教会日本支部

Un dar de Crăciun

Va aducem la cunoștință un caz social deosebit, din comunitatea parohiei noastre.

Așa cum au procedat și anul trecut, în preajma sărbătorilor Nașterii Domnului, credincioșii parohiei noastre își deschid inimă către cei care nu pot trăi în mod decent această mare sărbătoare creștină. Astfel, dacă anul trecut am trimis câteva pachete unor familii cu dificultăți financiare aparte, anul acesta vom face din acest caz social, manifestul iubirii noastre milostive.

Avem o familie mixtă (soția româncă, soțul japonez) cu trei copii, de 5, 8 și 10 ani care locuiesc în Oyama. Această familie a reușit pentru ceva vreme, să supraviețuiască provocărilor financiare aduse de traiul japonez. În urmă cu ceva ani au cumpărat prin credit  bancar, un apartament. Au plătit rata în jur de 7 ani, după care situația lor financiară s-a înrăutățit, nemaiputând plăti datoria. Au pierdut apartamentul și au fost mutați prin intermediul bancii într-o locuință foarte modestă pentru care plătesc o chirie de 50 000 Yeni. Soțul d-nei Ramona Claudia ( căci acesta este numele româncei noastre), lucrează pe o  sumă ce nu depășește 200 000 Yeni. Dacă au pierdut apartamentul, au rămas cu datoriile pe care și le-au făcut în demersul lor de a achita datoria bancară inițială. Pe lângă toate acestea, d-na Ramona Claudia, de 5 luni de zile, a rămas și fără serviciu. Însă, așa cum se întâmplă de obicei, problemele se țin lanț. Conform ultimelor analize medicale efectuate cu puțin înainte de a rămâne fără serviciu, d-na Ramona suferă de hernie de disc și diabet. Nu știe în ce stadiu se află amândouă, însă durerile pe care le are îi dau cumva un semnal. Momentan nu își permite să facă analize, preferând mai degrabă să-i hrănească pe cei trei copii ai săi, deși chiar și această activitate este o adevărat provocare.

Cei care doresc să ajute, până la Crăciun pot dona, atât în contul parohiei, cât și personal părintelui paroh Daniel Corîu, oricât îi îndeamnă inima. Dorim prin acest demers, să o ajutăm pe Ramona Claudia să-și achite cel puțin, analizele medicale de imediată trebuință. De asemenea, cei care din diverse motive nu pot ajuta financiar, cu puțin înainte de 25 Decembrie, pot aduce și alimente neperisabile.

Cel mai bun mod de a ajuta această familie, este aflarea unui loc de muncă pentru Ramona. Însă, condiția ei fizică nu îi oferă posibilitatea angajării în orice fel de activitate. De aceea, oricine are vreo informație în acest sens, este rugat să ne-o împărtășească.

Dumnezeu să răsplătească cu darurile Sale cele bogate, pe toți cei care își deschid inima spre cei nevoiași !